Nieuws

Ook een automatische transmissie heeft onderhoud nodig

27-11-2017

Bij aankoop van een nieuwe auto kiezen kopers steeds vaker voor auto's met een automatische transmissie (AT). Het marktaandeel van automaten stijgt en dat is ook voor de werkplaats van belang.

Om de draaiende delen in een automatische versnellingsbak te smeren en te koelen zit er ATF olie (Automatic Transmission Fluid) in de versnellingsbak. Door interne vervuiling, slijtage, vocht en verouderen van olie raakt de ATF olie vervuild en verliest het zijn werkende eigenschappen. In de loop der tijd kan dit versnellingsbak problemen veroorzaken. Ook een AT gevuld met ATF longlife olie heeft dus onderhoud nodig.

Dit biedt een uitdaging voor uw werkplaats en maakt het belangrijk om deze service aan te bieden.

Launch CAT-501S ATF spoelmachine

Launch CAT 501S spoelmachineDe Launch CAT-501S ATF spoelmachine biedt uitkomst. Het service systeem spoelt de transmissie en koppelomvormer volledig door, waardoor deze wordt ontdaan van alle verontreinigingen,  van oude ATF olie en wordt voorzien van schone ATF olie.

De Launch CAT-501S wordt geleverd met een set universele aansluitingen, die te gebruiken zijn voor de meest voorkomende automatische versnellingsbakken wereldwijd.

Naar product

 

Launch CAT501S adapterset

Adaptor kits CATGoed, snel en veilig werken is belangrijk. Er wordt daarom aangeraden om voor de Launch CAT-501S ATF spoelmachine altijd onze auto- of transmissie specifieke adapterset te gebruiken.

De Launch CAT501S adapterset is een 3-delige set met connectoren die vooral bestemd zijn voor de Europese markt. Bij gebruik van deze adapterset voorkomt u lekkages en onnodige arbeid.

Naar product

 

 Launch reinigingsvloeistof AT

Launch automatic transmission flushing fluidLaunch reinigingsvloeistof AT is een flush middel dat wordt toegevoegd aan oude ATF olie voordat deze wordt gewisseld met schone ATF olie.

Om de transmissie en koppelomvormer inwendig goed te reinigen, voegt u via de Launch CAT-501S spoelmachine de reinigingsvloeistof toe aan de oude ATF olie in de transmissie. Dit zorgt ervoor dat verse olie correct werkt en gladde versnellingsbakken worden gewaarborgd.

Naar product

 

 Launch conditioner AT

Launch automatic transmission conditioner care protectVoeg AT conditioner toe aan nieuwe ATF olie voor een nog betere werking en lagere rolweerstand.

Wanneer dit product wordt toegevoegd aan nieuwe ATF olie, ondersteunt het product de vloeistof tegen oxidatie en zorgt voor maximale temperatuurstabiliteit. Dit resulteert in een consistente gladde versnelling en een betere werking van de automatische transmissie.

Naar product

logo

AA-Equipment / 
Launch Tech Benelux BV

1e Tussendijk 17
5705 CG Helmond

Tel. 0492-525717

E: info@aa-equipment.nl