Nieuws

De nieuwe Autocom Volvo DoIP adapterkabel

9-4-2018

Voertuigen krijgen steeds meer elektronische rij-assistentiesystemen. De grote hoeveelheid data die door deze systemen wordt gegenereerd, kan niet meer via de traditionele CAN-bus getransporteerd worden. Om deze reden is een nieuw data transport protocol ontwikkeld: Diagnostics Communication over Internet Protocol (DoIP). DoIP zorgt voor een veel hogere snelheid van datacommunicatie in de voertuigen in vergelijking met de traditionele CAN-communicatie. Steeds meer autofabrikanten passen DoIP toe als communicatiestandaard. Diagnosespecialist Autocom heeft nieuwe software waarmee het diagnosesysteem via DoIP kan communiceren.

Update en speciale DoIP adapterkabel

Met de nieuwe software update, versie 2018.00, kan het Autocom diagnosesysteem vanaf nu communiceren met de nieuwe Volvo 2016, 2017 en 2018 modellen XC60, XC90, S90 en V90 die zijn uitgerust met het Diagnostic Communication over Internet Protocol. Daarvoor heeft Autocom een speciale DoIP adapterkabel aan het assortiment toegevoegd. Deze adapterkabel is noodzakelijk om te kunnen communiceren met deze voertuigen.

Autocom focust zich hiermee in eerste instantie op service gerelateerde systemen zoals motor- en remsystemen. Belangrijke functies zoals het lezen en wissen van foutcodes en het uitlezen van datalijsten zijn inbegrepen. Daarnaast kunnen serviceberichten worden hersteld en de parkeerremmen in servicemodus worden gezet. Meer voertuigsystemen en functies volgen in volgende Autocom updates. Om updates te kunnen installeren, is het van belang om een geldige Autocom licentie te hebben.

De nieuwe DoIP adapterkabel van Autocom om te kunnen communiceren met Volvo's is nu leverbaar! Met de DoIP kabel kunt u klanten service en reparatie bieden voor moderne voertuigen met DoIP.

Bekijk CDP+ DoIP adapterkabel

DoIP kabel Autocom

logo

AA-Equipment / 
Launch Tech Benelux BV

1e Tussendijk 17
5705 CG Helmond

Tel. 0492-525717

E: info@aa-equipment.nl