aa-equipment-contact-bl

Nieuws

Wat zijn de laatste ontwikkelingen binnen de mobiliteitssector en onze producten & diensten? Hier lees je ons laatste nieuws en praktische artikelen die je niet mag missen.

nieuws-sermi-omslag

01-03-2024

Verplicht per 1 april 2024: SERMI-certificering voor toegang tot beveiligingssoftware

Bedrijfswagens

Personenwagens

Diagnose

Werken jij of jouw technici aan anti-diefstalelementen van auto's, campers of vrachtwagens? Dan heb je per 1 april 2024 een SERMI-certificaat nodig. Door nieuwe Europese wetgeving, mogen werkzaamheden aan componenten en software die met voertuigbeveiliging te maken hebben, alleen nog worden uitgevoerd door bedrijven en voertuigtechnici die hiervoor via de SERMI-richtlijn gecertificeerd zijn.

jaltest-oem-rmi-omslag

23-02-2024

Toegang tot originele fabrieksinformatie met Jaltest OEM RMI

Bedrijfswagens

Diagnose

Jaltest OEM RMI (Repair Maintenance en Information) is de nieuwe module van Jaltest die toegang geeft tot technische informatie van voertuigfabrikanten over onderhoudswerkzaamheden en reparaties van bedrijfsvoertuigen. Deze module maakt het mogelijk om originele fabrieksinformatie te activeren in de Jaltest software.

aflevering-hans-looij_vdo-wst_01-omslag

16-02-2024

Gebruikerservaring: tachografen inbouwen en ijken met de VDO Workshop Tab 2

Mobility Package

Bedrijfswagens

Door de nieuwe Europese wet- en regelgeving zoals samengevat in het Mobility Package moeten er de komende jaren veel tachografen vervangen worden door de nieuwe VDO DTCO 4.1 tachograaf. De VDO Workshop Tab 2 helpt VDO Tachograaf Service Partner (TSP) Hans Looij Services door deze retrofit toepassingen heen.

jaltest-infoplus-omslag

08-02-2024

De nieuwe technische informatie module Jaltest Info Plus

Bedrijfswagens

Diagnose

Met de nieuwe module Jaltest Info Plus, maakt Jaltest haar diagnosesoftware nóg slimmer. Deze additionele softwaremodule voor Jaltest CV, biedt een grote hoeveelheid aanvullende technische informatie voor reparatie en onderhoud van voertuigen.

vdo-tachograaf-inbouwen-nieuws

29-09-2023

Voorbereid op de verplichte retrofit: inbouwen en kalibreren van de smart tachograaf 2

Mobility Package

Bedrijfswagens

Sinds 21 augustus 2023 is de smart tachograaf type 2 verplicht in alle nieuw geregistreerde bedrijfswagens zwaarder dan 3,5 ton. Binnen twee jaar zullen stapsgewijs ook alle bestaande bedrijfswagens van een retrofit smart tachograaf voorzien moeten worden. Per juli 2026 zijn ook de bedrijfswagens boven de 2,5 ton aan de beurt.

garage-remko-eindhoven-8233-1600px

19-10-2023

Gebruikerservaring: APK2 scantool met OBFCM-rapportage

APK2

Personenwagens

Het is nog geen 1 januari 2024 (want dan gaat RDW handhaven), maar toch kon Wim van Dijk van Garage Remko niet langer wachten. Zijn klant gaat voor langere tijd naar Spanje en wilde nog even snel een APK2 voor zijn diesel, inclusief de OBFCM-rapportage. Met de hulp van AA-Equipment Support lukte dat. Hoe deden ze dat?

vdo-tachograaf-nieuws

29-09-2023

Op tijd klaar voor de Mobility Package: wat staat je te wachten?

Mobility Package

Bedrijfswagens

Als onderdeel van de Mobility Package is een nieuwe reeks regels voor de wegvervoersector in de hele EU van toepassing geworden. Een belangrijk onderdeel daarbij is het cabotagevervoer inzichtelijk te maken. Daarom is een nieuw type tachograaf noodzakelijk die onder meer de grensovergangen registreert. Stapsgewijs wordt deze 2e generatie slimme tachograaf verplicht voor internationaal vervoer voor alle voertuigen vanaf 2,5 ton.

garage-tip-autocomm-4301-1600px

09-09-2023

Gebruikerservaring: Meer omzet met Autocom ICON

Diagnose

Personenwagens

Met de nieuwe Autocom ICON los je nog meer autoproblemen in de eigen werkplaats op. Arnold Tip van Vakgarage Tip legt uit hoe Secure Gateway, Pass-Thru en DoIP - standaardfuncties op de nieuwe ICON - zijn bedrijf helpen.

uitlezen_brandstofverbruik_apk2_aa-equipment

18-05-2023

Nieuw in APK: uitlezen brandstofverbruik

APK2

Personenwagens

Wat is het werkelijke brandstof-/energieverbruik van het Europese wagenpark? Wegens een nieuwe Europese regelgeving moeten alle Europese lidstaten brandstof-/energieverbruiksgegevens van hun nationale wagenpark registreren en opsturen naar het Europees Milieuagentschap. Het uitlezen van het brandstof-/energieverbruik wordt een nieuw onderdeel van de APK. Dit brengt veranderingen met zich mee voor alle APK keuringsstations. Wat houdt dit in?

continental-deeltjesteller-apk-nieuws

19-10-2023

Gebruikerservaring: Continental deeltjesteller, niet alleen voor apk’s

APK2

Personenwagens

Wat moet je doen als de deeltjesteller straks afkeur constateert zonder zichtbare diagnoselamp of foutcode? Peter Terlouw van Terlouw Diesel Center legt uit waarom hij de Continental DX280 DC Advanced deeltjesteller kocht. En hij doet niet eens apk’s.

nieuws-uitlijnen

23-10-2023

Uitlijnen en kalibreren horen bij elkaar

ADAS

Personenwagens

Auto's met geavanceerde rijhulpsystemen komen steeds vaker voor onderhoud en/of reparatie in de werkplaats. Bij Möller Autoschade realiseren ze zich dat ze aan het begin staan van een nieuw specialisme voor werkplaatsen.

vdo-mobility-packages-nieuwe-regel-nieuws

08-05-2022

Nieuwe regels voor wegtransport | Mobility Package

Mobility Package

Bedrijfswagens

Sinds 8 juli 2020 is het Mobility Package 1 (Mobiliteitspakket) van kracht. Dit pakket van maatregelen moet de regelgeving voor wegtransport binnen de EU gelijkstellen en daarmee de werkomstandigheden voor chauffeurs, de concurrentieverhoudingen en de verkeersveiligheid verbeteren. Het omvat veel verschillende nieuwe regels voor de transportsector, waarvan de inwerkingtreding over meerdere jaren is verspreid. De eerste regelingen, waaronder over rij- en rusttijden en cabotage, zijn al ingegaan. Wat zit eraan te komen?

nieuws-pico-nvh

24-01-2020

Diagnose bij voertuigen met ongewenste trilling en geluid

Diagnose

Personenwagens

Je klant komt met een voertuig met vervelende trilling of geluid naar de werkplaats. Hoe achterhaal je als technici de oorzaak?

aaes-nmi-nieuws

06-04-2022

Onderzoeksgerechtigde van NMi voor onderhouden/herkeuren APK-apparatuur

APK2

Personenwagens

Voor de jaarlijkse keuring van auto's en bedrijfswagens wordt gebruik gemaakt van APK-apparatuur. Dat deze apparatuur naar behoren werkt is van groot belang, alleen dan krijg je betrouwbare resultaten. APK-apparatuur moet daarom goed worden onderhouden en jaarlijks herkeurd worden.

nieuws-autocom-icon

21-04-2021

Autocom ICON: Sneller, beter diagnosestellen en meer voertuigproblemen oplossen

Diagnose

Personenwagens

Wat heeft de (universele) werkplaats nodig om toekomstgericht te kunnen werken? Met deze vraag zijn de ontwikkelaar van Autocom, om de ontwerptafel gaan zitten om een nieuw iconisch product te ontwikkelen. AA-Equipment Support introduceert de nieuwe Autocom ICON, de professionele universele diagnoseoplossing voor personenauto's en lichte bedrijfsvoertuigen.

nieuws-sd-mat

25-03-2021

Onafhankelijk trekhaken inleren in eigen werkplaats met SD-MAT

Diagnose

Personenwagens

Het inleren van de trekhaak in de boordcomputer is steeds vaker nodig. Bij moderne auto’s wordt namelijk bij het monteren van een trekhaak, ook een speciale kabelset, afgestemd op het voertuigtype, geïnstalleerd. Deze zorgt voor communicatie met alle elektronica van de auto.

nieuws-adas-360-graden

22-10-2021

360° ADAS oplossing: Maak van ADAS kalibratie en uitlijnen een bron van inkomsten

ADAS

Personenwagens

Voertuigen die uitgerust zijn met geavanceerde rijhulpsystemen (ADAS), kom je steeds vaker voor onderhoud en/of reparatie tegen in de werkplaats. Met het oog op nieuwe regelgeving, zal dit alleen maar verder toenemen. Wat betekent dit voor jouw werkplaats?

vdo-mobility-packages-nieuwe-regel-nieuws

14-10-2020

Mobility Package I: wat betekent dit voor jou?

Mobility Package

Bedrijfswagens

Op 8 juli 2020 heeft het Europese parlement ingestemd met het Mobility Package I. Dit pakket van maatregelen moet de regelgeving voor wegtransport binnen de EU gelijkstellen en daarmee de werkomstandigheden voor chauffeurs, de concurrentieverhoudingen en de verkeersveiligheid verbeteren. 

nieuws-launch-fca

19-10-2021

Toegang tot Secure Gateway van Fiat Chrysler Automobiles (FCA) met Launch

Diagnose

Personenwagens

Om de veiligheid van het voertuig te beschermen, heeft Fiat Chrysler Automobiles (FCA) sinds 2018 het SGW-systeem (Secure Gateway) ingevoerd. Hierdoor kunnen diverse diagnosefuncties enkel worden uitgevoerd met diagnoseapparatuur die officieel is goedgekeurd door FCA.

nieuws-tacho-ijken

04-10-2021

Slimme tachografen ijken met VDO Workshop Tab

Tachograaf

Bedrijfswagens

De slimme tachograaf kom je steeds vaker tegen in de truckwerkplaats. Met de komst van deze nieuwe generatie digitale tachograaf, waarmee elke nieuw geregistreerde vrachtwagen sinds 15 juni 2019 moet worden uitgerust, is het nodige veranderd rondom het inbouwen, testen en ijken hiervan.

nieuws-training

03-09-2021

Training: storingen snel én goed oplossen met het Jaltest diagnosesysteem

Diagnose

Personenwagens

Onlangs mochten wij weer een aantal technici die werken met het Jaltest diagnosesysteem verwelkomen op onze Jaltest Toepassingstraining. Van het instellen en configureren van diverse systemen in voertuigen, tot AdBlue diagnose voor Euro 6 door de tests in de software te gebruiken, vervangen van ECAS ECU en meer.

nieuws-autocom-carsid

22-01-2021

Autocom CARS iD herkent gemanipuleerde kilometertellerstand

Diagnose

Personenwagens

Eén van de meest voorkomende vormen van fraude bij het in- of verkopen van voertuigen is gemanipuleerde kilometertellers. Hoe weet u of het voertuig dat u wilt inkopen betrouwbaar is? Autocom CARS iD biedt oplossing.

nieuws-slimme-dtco

06-10-2020

Slimme data, slimme DTCO - Hoe de tachograaf vele problemen oplost

Tachograaf

Bedrijfswagens

Informatief, betrouwbaar en fraudebestendig: de slimme tachograaf genereert data die helpt het hoofd te bieden aan de uitdagingen van de sector en die van de maatschappij.

nieuws-pico-actieve-diagnose

20-05-2020

Actieve diagnose met de nieuwe PicoScope

Diagnose

Personenwagens

Snel, eenvoudig en betrouwbaar actieve diagnose stellen met de nieuwe Automotive oscilloscopen van Pico. Wereldwijd is de PicoScope een veelgebruikt diagnose apparaat voor het meten en testen van elektrische en elektronische componenten en circuits in moderne voertuigen.

nieuws-vdo-smart-terminal

12-12-2019

De nieuwe VDO Smart Terminal voor downloaden van tachograafgegevens

Tachograaf

Bedrijfswagens

Continental introduceert een nieuwe kaartlezer voor chauffeurskaarten en downloadkeys op de markt: VDO Smart Terminal.

vdo-tachograaf-inbouwen-nieuws

28-10-2019

Tachograaf verzetten naar wintertijd doe je zo

Tachograaf

Bedrijfswagens

De wintertijd is weer ingegaan en de klok ging weer een uurtje terug. Ook de klok van de digitale tachograaf dient voor gebruik een uur teruggezet te worden.

nieuws-samen-klaar-voor-de-nieuwe-tacho

17-06-2019

Samen klaar voor de Slimme Tachograaf

Tachograaf

Bedrijfswagens

Sinds afgelopen zaterdag, 15 juni 2019, is het zover, de nieuwe wet- en regelgeving rondom de digitale tachograaf is ingegaan. Als VDO Partner helpen wij je graag bij de veranderingen die de slimme tachograaf met zich meebrengt.

nieuws-deeltjesteller

17-03-2022

Deeltjesteller: te hoge deeltjesuitstoot, wat nu?

APK2

Personenwagens

Het meten van de deeltjestuitstoot bij diesels (Euro 5 en 6) wordt per 1 januari 2023 een verplicht onderdeel van de APK. Wat als er met de deeltjesteller een te hoge deeltjestuitstoot wordt gemeten?

nieuws-smartlink

15-11-2021

Diagnose en hulp op afstand met CLEVER Remote Services

Remote diagnose

Personenwagens

Een voertuig kampt met een probleem, maar net die ene functie is niet mogelijk met jouw diagnoseapparatuur. Of het ontbreekt jou en/of je collega even aan kennis om de juiste diagnose te stellen. Het is niet gek dat je niet beschikt over élk diagnosesysteem en niet álles weet van elk merk en type voertuig.

nieuws-autocom-sgw

24-11-2021

Toegang tot Secure Gateway met Autocom ICON

Diagnose

Personenwagens

Steeds meer autofabrikanten beschermen hun voertuigen met Secure Gateway (SGW). Dit wordt gedaan om ongewenste toegang tot de elektronische voertuiggegevens te beschermen. Illegaal binnendringen in het veiligheidssysteem van een voertuig, kan namelijk storingen veroorzaken en veiligheidsfuncties beïnvloeden.

nieuws-tachograafdata-managen

19-10-2021

Eenvoudig managen van tachograafdata

Tachograaf

Bedrijfswagens

Ben je een transporteur of eigenaar van een vrachtwagen, dan weet je dat het bijhouden van tachograafdata onontkomelijk is. Bij zakelijk gebruik van zware bedrijfswagens en toekomstig ook lichtere bedrijfswagens, moet je namelijk een tachograaf gebruiken en de bijbehorende data op orde hebben.

Cookie-instellingen
Selecteer de gewenste cookie-instellingen: