Nieuws

Remote Diagnostics, de oplossing voor uitlezen op afstand

9-5-2018

Nieuw bij AA-Equipment: Remote Diagnostics, de oplossing voor uitlezen op afstand.

In samenwerking met AutoNiveau bieden wij diagnose en hulp op afstand met Remote Diagnostics. Door middel van een interface is het mogelijk om op afstand een auto over te nemen, deze service heet "Remote Diagnostics". Met het platform van AutoNiveau en de interface wordt een brug geslagen tussen de EOBD-stekker, van de auto in uw werkplaats, en het AutoNiveau Servicecenter. Op deze wijze heeft het autobedrijf nu de mogelijkheid om in de eigen werkplaats gebruik te maken van de extra functies welke met universele diagnose apparatuur niet altijd mogelijk zijn.

Diagnose en hulp op afstand met Remote Diagnostics

Remote Diagnostics maakt het mogelijk om op afstand een voertuig te configureren, coderen en onderdelen programmeren, zoals bijvoorbeeld:

☑ sleutel transponders aanleren
☑ trekhaken coderen
☑ service intervallen resetten
☑ en nog veel meer!

De interface voor Remote Diagnostics is nu te bestellen!

De interface is vereiste hardware en zorgt voor de verbinding tussen het voertuig met de EOBD-stekker en de tablet en vanaf nu te bestellen bij AA-Equipment!

Remote Diagnostics is te gebruiken als uitbreiding van de Launch X-431 Pro 3 en Launch X-431 Euro Pro 4.

Wilt u meer informatie over Remote Diagnostics of wilt u de interface voor Remote Diagnostics bestellen? Neem dan contact met ons op.

Neem contact op

Remote Diagnostics AA Equipment nieuw social media

 

 

AA-Equipment in Cuba voor aflevering en training Jaltest

18-4-2018

In Cuba wordt vanaf nu ook gebruik gemaakt de diagnosesystemen van Jaltest Diagnostics. Jaltest is het meest complete en merk- en systeemonafhankelijke diagnosesysteem op de markt.

Onlangs ging onze Jaltest specialist Paul Berlee naar Cuba voor aflevering van Jaltest en het geven van training op locatie.

Paul Jaltest 1 zonder logos verkleind logo aae

Een enkele diagnose tool voor al uw voertuigen

Jaltest beschikt over de meest uitgebreide diagnosesoftware om diagnose te stellen aan elektronische systemen van de volgende voertuigen:

  • Diagnose voor vrachtwagens
  • Diagnose voor trailers
  • Diagnose voor bussen
  • Diagnose voor lichte bedrijfsvoertuigen
  • Diagnose voor tractoren
  • Diagnose voor kranen en speciale voertuigen
  • Diagnose voor vaartuigen

Meer informatie over Jaltest

aa equipment in cuba 2018 diagnosesysteem

De nieuwe Autocom Volvo DoIP adapterkabel

9-4-2018

Voertuigen krijgen steeds meer elektronische rij-assistentiesystemen. De grote hoeveelheid data die door deze systemen wordt gegenereerd, kan niet meer via de traditionele CAN-bus getransporteerd worden. Om deze reden is een nieuw data transport protocol ontwikkeld: Diagnostics Communication over Internet Protocol (DoIP). DoIP zorgt voor een veel hogere snelheid van datacommunicatie in de voertuigen in vergelijking met de traditionele CAN-communicatie. Steeds meer autofabrikanten passen DoIP toe als communicatiestandaard. Diagnosespecialist Autocom heeft nieuwe software waarmee het diagnosesysteem via DoIP kan communiceren.

Update en speciale DoIP adapterkabel

Met de nieuwe software update, versie 2018.00, kan het Autocom diagnosesysteem vanaf nu communiceren met de nieuwe Volvo 2016, 2017 en 2018 modellen XC60, XC90, S90 en V90 die zijn uitgerust met het Diagnostic Communication over Internet Protocol. Daarvoor heeft Autocom een speciale DoIP adapterkabel aan het assortiment toegevoegd. Deze adapterkabel is noodzakelijk om te kunnen communiceren met deze voertuigen.

Autocom focust zich hiermee in eerste instantie op service gerelateerde systemen zoals motor- en remsystemen. Belangrijke functies zoals het lezen en wissen van foutcodes en het uitlezen van datalijsten zijn inbegrepen. Daarnaast kunnen serviceberichten worden hersteld en de parkeerremmen in servicemodus worden gezet. Meer voertuigsystemen en functies volgen in volgende Autocom updates. Om updates te kunnen installeren, is het van belang om een geldige Autocom licentie te hebben.

De nieuwe DoIP adapterkabel van Autocom om te kunnen communiceren met Volvo's is nu leverbaar! Met de DoIP kabel kunt u klanten service en reparatie bieden voor moderne voertuigen met DoIP.

Bekijk CDP+ DoIP adapterkabel

DoIP kabel Autocom

AA-Equipment is aanwezig op het Bulthuis Transport Event 2018

5-4-2018

In mei 2018 organiseert Bulthuis zijn eigen event voor de transportbranche. Geen standaard beurs maar een event met een ándere insteek, bedoeld voor professionals die werkzaam zijn in de bus-, truck,- en trailerwereld.

AA-Equipment is aanwezig op het Bulthuis Transport Event 2018 op 25 en 26 mei in Utrecht. Tijdens het Bulthuis Transport Event laten wij u alles zien op het gebied van diagnose met onze merken Jaltest Diagnostics en Pico Technology.

aa equipment bulthuis transport event 25 en 26 mei

Jaltest Diagnostics

Jaltest is het ultieme multi-brand diagnosesysteem en beschikt over hoogwaardige diagnosesoftware met een brede dekking over de verschillende elektronische systemen in voertuigen zoals bedrijfswagens, trucks, speciale voertuigen en meer. Jaltest Diagnostics is merk en systeem onafhankelijk.

Pico Technology

Diagnose stellen is niet alleen foutcode(s) uitlezen en wissen met een diagnosesysteem. Bij een complexe storing is het gebruik van een oscilloscoop een must. De Pico oscilloscopen en Pico accessoires van AA-Equipment maakt de diagnose nog krachtiger.

Zien wij u op het Bulthuis Transport Event?

U bent van harte welkom! Vraag nu uw gratis entreekaart aan zodat u verzekerd bent van toegang. Gebruik de code: 1600001.

Vraag hier uw gratis entreekaart aan

Wij hopen u te ontmoeten op het Bulthuis Transport Event!

Bezoek www.bulthuistransportevent.nl voor meer informatie.

De oscilloscoop, een must voor het stellen van een correcte diagnose

29-3-2018

Diagnose stellen is niet alleen foutcode(s) uitlezen en wissen met een diagnosesysteem. Voor het stellen van een correcte diagnose bij voertuigen met een complexe storing is naast een diagnosesysteem een oscilloscoop een must. Pico automotive oscilloscopen zijn de beste op dit gebied.

Pico is een leider in de PC aangesloten oscilloscopen. Dit is het moderne alternatief voor de traditionele "desktop" oscilloscopen.

Wij hebben voor u diverse Pico oscilloscopen en Pico accessoires. De 2- of 4-kanaals PicoScopen maken uw diagnose nog krachtiger.

Bij aankoop van de PicoScope 4-kanaals Standaard set ontvangt u nu de AAE Breakout leads gratis!

 Bekijk PicoScope 4-kanaals Standaard set

 Bekijk AAE Breakout leads

Actie PicoScope 4 kanaals standaard set met gratis AAE Breakout leads 3.0

Actie geldig t/m 1 juni 2018

Samenwerking PicoScope trainingen

21-3-2018

Goed nieuws! AA-Equipment gaat samenwerken met AutoNiveau voor PicoScope trainingen.

Wilt u alles weten over de Pico automotive oscilloscoop, hoe u signalen kunt meten en interpreteert naar een diagnose? Leer hoe u het maximale haalt uit uw Pico oscilloscoop en verhoog uw kennis en service naar uw klant!

Neem contact op met ons voor meer informatie.

Neem contact op

AA Equipment en Autoniveau voor PicoSocpe Trainingen 800x
Ben van de kerkhof (AA-Equipment) en Ruud Beukers (AutoNiveau)

Nieuwe Jaltest Software 18.1

21-2-2018

jaltest software 18.1 aa equipment 800x

De nieuwe Jaltest Software 18.1 is nu beschikbaar!

Deze nieuwe versie bevat:

☑ 342 nieuwe modellen
☑ 2.557 nieuwe systemen
☑ 743 technische gegeven
☑ 1.024 nieuwe schakelschema's

Andere innovaties in deze versie zijn o.a.:

☑ Jaltest Feedback management verbetering
☑ ETM-verbeteringen
☑ Indicatoren voor foutcodes met hoge prioriteit
☑ Nieuwe zoekfunctie voor systeemfunctionaliteiten

Bekijk video:

jaltest software 18.1 video aa equipment

Officieel distributeur Jaltest Diagnostics 2018

20-2-2018

Ook in 2018 is AA-Equipment officieel distributeur van Jaltest Diagnostics.

Jaltest Diagnostics is het multi-brand diagnosesysteem met brede dekking over de verschillende elektronische systemen in voertuigen zoals bedrijfswagens, trucks, speciale voertuigen en meer.

Meer informatie over Jaltest Diagnostics, een demo of een offerte aanvragen? Neem contact met ons op.

Meer informatie

 
aa equipment officieel distributeur certificaat jaltest diagnostics diagnose systeem trucks

logo

AA-Equipment / 
Launch Tech Benelux BV

1e Tussendijk 17
5705 CG Helmond

Tel. 0492-525717

E: info@aa-equipment.nl