Nieuws

PicoScope Training | Meld u nu aan!

8-12-2017

Diagnose stellen aan een voertuig kan niet zonder gebruik te maken van een oscilloscoop. Pico automotive oscilloscopen zijn de beste op dit gebied. Echter de kwaliteit van metingen en conclusies bepaalt u. Moet u het doen zonder gedegen kennis, dan beperkt u uzelf in service. Alle Pico automotive oscilloscopen worden geleverd met een compleet voertuig informatie systeem zonder verplichte licentie. Updates worden u gratis verstrekt.

Wilt u alles weten over de Pico oscilloscoop, hoe u signalen kunt meten en interpreteert naar een diagnose?

Dan moet u zeker onze PicoScope Training volgen.

Tijdens de training zult u inzicht verkrijgen in het gebruik, toepassen en instellen van deze digitale oscilloscoop voor gebruik op moderne voertuigen.

De eerstkomende PicoScope Training wordt gegeven op donderdag 21 december 2017 van 16.00 tot 21.00 uur. 

Wilt u deelnemen aan deze Pico training? Schrijf u dan nu in. 

Doe mee en verhoog uw kennis en service naar uw klant!

Meer informatie en inschrijven

aa equipment picoscope training pico nieuws

Ook een automatische transmissie heeft onderhoud nodig

27-11-2017

Bij aankoop van een nieuwe auto kiezen kopers steeds vaker voor auto's met een automatische transmissie (AT). Het marktaandeel van automaten stijgt en dat is ook voor de werkplaats van belang.

Om de draaiende delen in een automatische versnellingsbak te smeren en te koelen zit er ATF olie (Automatic Transmission Fluid) in de versnellingsbak. Door interne vervuiling, slijtage, vocht en verouderen van olie raakt de ATF olie vervuild en verliest het zijn werkende eigenschappen. In de loop der tijd kan dit versnellingsbak problemen veroorzaken. Ook een AT gevuld met ATF longlife olie heeft dus onderhoud nodig.

Dit biedt een uitdaging voor uw werkplaats en maakt het belangrijk om deze service aan te bieden.

Launch CAT-501S ATF spoelmachine

Launch CAT 501S spoelmachineDe Launch CAT-501S ATF spoelmachine biedt uitkomst. Het service systeem spoelt de transmissie en koppelomvormer volledig door, waardoor deze wordt ontdaan van alle verontreinigingen,  van oude ATF olie en wordt voorzien van schone ATF olie.

De Launch CAT-501S wordt geleverd met een set universele aansluitingen, die te gebruiken zijn voor de meest voorkomende automatische versnellingsbakken wereldwijd.

Naar product

 

Launch CAT501S adapterset

Adaptor kits CATGoed, snel en veilig werken is belangrijk. Er wordt daarom aangeraden om voor de Launch CAT-501S ATF spoelmachine altijd onze auto- of transmissie specifieke adapterset te gebruiken.

De Launch CAT501S adapterset is een 3-delige set met connectoren die vooral bestemd zijn voor de Europese markt. Bij gebruik van deze adapterset voorkomt u lekkages en onnodige arbeid.

Naar product

 

 Launch reinigingsvloeistof AT

Launch automatic transmission flushing fluidLaunch reinigingsvloeistof AT is een flush middel dat wordt toegevoegd aan oude ATF olie voordat deze wordt gewisseld met schone ATF olie.

Om de transmissie en koppelomvormer inwendig goed te reinigen, voegt u via de Launch CAT-501S spoelmachine de reinigingsvloeistof toe aan de oude ATF olie in de transmissie. Dit zorgt ervoor dat verse olie correct werkt en gladde versnellingsbakken worden gewaarborgd.

Naar product

 

 Launch conditioner AT

Launch automatic transmission conditioner care protectVoeg AT conditioner toe aan nieuwe ATF olie voor een nog betere werking en lagere rolweerstand.

Wanneer dit product wordt toegevoegd aan nieuwe ATF olie, ondersteunt het product de vloeistof tegen oxidatie en zorgt voor maximale temperatuurstabiliteit. Dit resulteert in een consistente gladde versnelling en een betere werking van de automatische transmissie.

Naar product

Een geslaagde AMT Live '17

22-11-2017

Op 15 en 16 november was AA-Equipment aanwezig op AMT Live '17. AMT Live is hét kennisevenement voor ondernemers en autotechnici van autoservicebedrijven. Hier lieten wij alles zien op het gebied van diagnose met Launch, Jaltest, Pico Technology en ACTIA. 

Voor AA-Equipment kwam Steve Smith van Pico Technology UK speciaal overgevlogen om beide dagen tijdens een kennissessie alles te vertellen over hoe je een oscilloscoop inzet als diagnosesysteem. Wij hebben veel positieve reactie mogen ontvangen op deze kennissessie!

Graag willen wij iedereen bedanken die een bezoek heeft gebracht aan onze stand tijdens AMT Live '17. Hopelijk hebben wij u mogen inspireren op het gebied van voertuigdiagnose met Launch, Pico Technology, Jaltest en ACTIA. Bedankt voor uw komst!

AMT Live 17 16 november

AMT live 2017 beelden

Toyota Prius Hybride leermodel

7-11-2017

In opdracht van een technische school uit België heeft AA-Equipment een Toyota Prius Hybride omgebouwd tot een uniek onderwijsproject waarmee op niveau les kan worden gegeven.

Het leermodel geldt als alternatief voor een compleet voertuig en heeft zodoende dezelfde voordelen van een complete auto. Het ruimtebesparend model is gemaakt van een Toyota Prius II. Het frontgedeelte evat alle werkende onderdelen, zoals de motor en het airco-systeem. Het model is verrijdbaar met behulp van extra zwenkwielen.

Dit model is een prima leermiddel waarmee studenten de onderdelen van het hybride systeem kunnen testen en leren, zoals: airconditioning, ABS- en ESP-systeem, SRS Airbagsysteem, componenten, werkingsmodi, diverse metingen en diagnostische procedures.

Om onze speciale onderwijs folder te bekijken en meer te lezen over wat AA-Equipment voor automotive onderwijs kan betekenen, klik hier

Toyota Prius Hybride 1

Toyota Prius Hybride 2

AA-Equipment @ AMT Live '17 op 15 en 16 november 2017

1-10-2017

Op woensdag 15 november en donderdag 16 november 2017 vindt AMT Live '17 plaats. AMT Live is hét kennisevenement voor ondernemers en autotechnici van autoservicebedrijven.

Ook dit jaar is AA-Equipment aanwezig met een eigen stand. Graag willen wij u uitnodigen om naar AMT Live te komen.

Wij laten u alles zien op het gebied van diagnose met:

Logos diagnose 2

De deuren zijn beide dagen geopend van 13.30 uur tot 21.00 uur. Toegang tot AMT Live is gratis.


Komt u ook? Schrijf u dan hier gratis in.

AA Equipment AMT Live 17 

De AA-Equipment webshop is nu online

22-09-2017

Goed nieuws, vanaf nu is onze webshop online! 

Klik op het bovenstaande rode vakje met webshop om onze webshop te bezoeken.

Neem gerust een kijkje en bij vragen horen wij het graag!

logo shop

APK2Reader nieuw model

Het nieuwe model APK2Reader is nu leverbaar, uitgebreid met diagnosesoftware voor airbags en ABS. 

Klik hier om dit artikel te bekijken in onze webshop.

APK2READER
  • 1
  • 2
logo

AA-Equipment /
LaunchTech Benelux BV

1e Tussendijk 17
5705 CG Helmond

Tel. 0492-525717

E: info@aa-equipment.nl